Malá změna bude mít velký efekt! Takže pokud chcete do svého jídelníčku zařadit více zeleniny, ale nevíte jak, nechutná vám v syrovém stavu nebo máte jakýkoliv jiný důvod.
Máme tu řešení v podobě těchto receptů na sekanou z cukety, která splní všechny vaše požadavky.
Je plná šťavnatého masa, ale i lahodné zeleniny, kterou ani nepoznáte, že jíte! Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou.
Dáte si výtečný pokrm plný bílkovin a doplníte i zásoby vlákniny díky zeleniny. Tím můžete nastartovat vaši cestu ke zdravějšímu životnímu stylu!
A to stojí za to!
Naše recepty
Můžeme konzumovat syrovou cuketu?
Stručně řečeno, odrůdy cuket, které kupujeme v obchodech by měly být bezpečné ke konzumaci v syrovém stavu.
Jsou chutné, neuvěřitelně zdravé a dají se upravit na různé způsoby.
Pokud však kousnete do extrémně hořké cukety, je nejlepší ji i hned vyhodit. Je to známka vysokých koncentrací takzvaných cucurbitacinů, které mohou být zdraví škodlivé.
Ačkoli je vysoce nepravděpodobné, že si koupíte extrémně hořkou cuketu v supermarketu, pokud se vám ale chuť cukety nezdá a přijde vám nahořklá, je lepší se mýlit než si způsobit otravu jídlem a vyhodit ji.
Ale většina produktů zakoupených v supermarketech nebo na farmách je bezpečná a zdravá pro konzumaci syrová nebo vařená.
Před samotnou konzumací se ujistěte, že jste cuketu důkladně omyli, abyste se vyhnuli riziku kontaminace bakteriemi. Kromě toho se ujistěte, že jí vhodně skladujete v chladničce pro pozdější použití.