Příprava: 15 minut
Vaření: 75 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg mletého krůtího masa (i z okrojků)
- 2–3 lžíce strouhanky
- 1 cibule
- 1 dl mléka
- 2 vejce
- 1 lžíce křenu
- 1 lžíce hořčice
- 1 stroužek česneku
- pepř
- sůl
Postup receptu
- Mleté krůtí maso vložíme do mísy, přidáme vejce, mléko, nadrobno posekanou cibuli, jemně nastrouhaný křen, hořčici, utřený nebo prolisovaný česnek, sůl, pepř a vše promícháme
- Podle potřeby zahustíme strouhankou a znovu promícháme
- Z masové hmoty vytvarujeme šišku, vložíme do pekáče a přidáme sádlo
- Pečeme v troubě asi 75 minut doměkka, před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrka
- Během pečení přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vývarem
- Příloha: různě upravené brambory, kompot nebo zeleninový salát