Selská omeleta s bramborami a slaninou

Selská omeleta s bramborami a slaninou

Zbyly vám doma nesnězené vařené brambory od oběda? Žádný problém, použijte je pro přípravu tohoto lahodného pokrmu, který vás skvěle zasytí.

Ingredience:

  • 6 vajec
  • 2 brambory
  • 220 g slaniny
  • 100 g nastrouhaného sýru čedar
  • 25 g másla
  • 6 jarních cibulek
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Oloupané brambory dejte vařit do hrnce s osolenou vodou.
  2. Vařte přibližně 20-25 minut doměkka.
  3. Následně brambory sceďte, nechte vychladnut a poté nakrájejte na kostičky.
  4. V mezidobě si na pánvi osmažte na kostičky nakrájenu slaninu.
  5. Ke slanině přidejte máslo, nakrájen brambory a polovinu na kolečka nakrájené jarní cibulky.
  6. V misce rozšlehejte vejce a přidejte k nim polovinu množství sýra.
  7. Promíchejte, dochuťte solí a pepřem.
  8. Následně tuto směs přelijte přes slaninu a brambory v pánvi.
  9. Na mírném ohni nechtě chvilku vařit, dokud vejce neztuhnou.
  10. Poté omeletu posypejte zbytkem sýru a jarní cibulky a nechte na pánvi do okamžiku, kdy se sýr začne pomalu rozpouštět.
Omeleta z brambor, vajíček a slaniny
zdroj: goodto.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.