Zbyly vám doma nesnězené vařené brambory od oběda? Žádný problém, použijte je pro přípravu tohoto lahodného pokrmu, který vás skvěle zasytí.
Ingredience:
- 6 vajec
- 2 brambory
- 220 g slaniny
- 100 g nastrouhaného sýru čedar
- 25 g másla
- 6 jarních cibulek
- sůl, pepř
Postup:
- Oloupané brambory dejte vařit do hrnce s osolenou vodou.
- Vařte přibližně 20-25 minut doměkka.
- Následně brambory sceďte, nechte vychladnut a poté nakrájejte na kostičky.
- V mezidobě si na pánvi osmažte na kostičky nakrájenu slaninu.
- Ke slanině přidejte máslo, nakrájen brambory a polovinu na kolečka nakrájené jarní cibulky.
- V misce rozšlehejte vejce a přidejte k nim polovinu množství sýra.
- Promíchejte, dochuťte solí a pepřem.
- Následně tuto směs přelijte přes slaninu a brambory v pánvi.
- Na mírném ohni nechtě chvilku vařit, dokud vejce neztuhnou.
- Poté omeletu posypejte zbytkem sýru a jarní cibulky a nechte na pánvi do okamžiku, kdy se sýr začne pomalu rozpouštět.