Sendviče plněné pečeným vepřovým masem a česnekovou majonézou

Sendviče plněné pečeným vepřovým masem a česnekovou majonézou

Zbylo vám od sobotního oběda pečené vepřové maso a nevíte co s ním?

Po slovech jako „plýtvání jídlem“ vám naskakuje husí kůže?

Zkuste tento jednoduchý a rychlý recept na plněné sendviče.

Co budete potřebovat:

  • 1 palička česneku
  • Hrubozrnnou sůl
  • Olivový olej
  • 1 červenou cibuli, rozkrojenou na půl a krájenou na měsíčky
  • 2 čajové lžičky Dijonské hořčice
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • Pečivo dle výběru (tip malé bagetky, které se dají překrojit)
  • Zbytky pečeného vepřového masa
  • Nakrájený nebo nastrouhaný aromatický sýr (niva, hermelín, fontina apod.)
  • Fenykl, chilli, olivy (nepovinný)

Postup:

  1. Předehřejeme si troubu 180 stupňů
  2. Odřízneme horní část česnekové paličky. Zbytek česneku posypeme solí, zalijeme olejem a zabalíme do alobalu. Takto připravený česnek dáme péct do trouby na 50 – 55 min. Dokud není měkký
  3. K česneku do trouby přidáme i nakrájenou cibuli. Cibuli rozložíme na pečící papír a zalijeme olivovým olejem tak, aby byla zcela pokrytá. A pečeme ji po dobu 40 – 45 minut
  4. Změklý česnek necháme vychladnout, potom ho vymáčkneme ze slupky. Lehce ho vidličkou rozmačkáme a promícháme s hořčicí a majonézou
  5. Troubu přepneme na režim grilu a zvýšíme teplotu na 200 stupňů
  6. Jednu polovinu bagety namažeme česnekovou majonézou a navrch navrstvíme pečené vepřové maso. Na druhou polovinu bagety navrstvíme pečenou cibuli a sýr (pokud jste zvolili variantu s fenyklem, chilli a olivami tak je sem také přidejte)
  7. Bagety vložíme do trouby a necháme volně grilovat po dobu 2 minut, ničím je nezakrýváme
  8. Po vyndání z trouby, poloviny baget spojíme a máme výborný oběd, svačinu nebo večeři!
hamburgerová bulka plněná trhaným vepřovým masem.
Zdroj: Pinterest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.