Naším dalším tipem jsou bezlepkové sendviče. A jak si je připravit? Nepotřebujete ani bezlepkovou mouku. Stačí baklažán.
Ingredience:
- 2 stroužky česneku
- ½ lžičky soli
- ¼ hrnku olivového oleje
- 1 lžíce čerstvého tymiánu a oregana
- ¼ lžičky čerstvě namletého pepře
- 1 velký lilek
- 100 g nastrouhaného čedaru
- 1 hrnek cherry rajčátek
Postup:
- Prolisovaný česnek smíchejte se solí, přidejte olej, oregano a pepř.
- Předehřejte si gril na střední teplotu.
- Lilek si nakrájejte na podélné tenký plátky.
- Z obou stran je potřete směsí oleje.
- Grilujte z obou stran asi 5-8 minut.
- Každý plátek lilku přepůlte, na polovinu nasypte tru sýru, nakrájené rajče a přikryjte druhou polovinou lilku.