Sendvičová směs s pastou tahini

Sendvičová směs s pastou tahini

Tato bramborová pomazánka je tak akorát krémová a dokonale kořeněná. Je to vynikající volba pro předkrm servírovaný na sušenkách. Její ingredience jsou podobné jako u předchozího receptu, ovšem příprava je odlišná a věřte, že i výsledná chuť.

Ingredience:

  • 1 sladká brambora
  • 1 mrkev
  • 1 středně velká červená cibule
  • 1/2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 vrchovatá lžíce pasty tahini
  • 3/4 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky kari prášku
  • 1/4 lžičky mletého kmínu
  • Špetka mletého černého pepře
  • Salátová okurka a pažitka na ozdobu
  • Opečený chléb k servírování

Postup:

  • Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si pekáč s vyšším okrajem.
  • Bramboru, mrkev i cibuli očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  • Vše vhodíme do pekáče, promícháme a pokapeme olivovým olejem.
  • Dáte do předehřáté trouby a pečeme 40 minut, aby byla zelenina měkká.
  • Když je zelenina upečená, necháme jí trochu vychladnout a poté ji přendáme do nádoby mixéru/robota.
  • Přidáme pastu tahini, sůl, pepř, kmín, kari prášek a vše pečlivě rozmixujeme na pyré.
  • Necháme vychladit asi 30 minut v lednici.
  • Servírujeme na opečeném chlebu, ozdobené plátky salátové okurky a nasekanou pažitkou.

Tip: Opečený chléb si nejlépe připravíme tak, že na pánvi rozpustíme trochu čerstvého másla a chléb na něm z obou stran osmahneme dozlatova.

Krémová nátěrka s batáty na sendviče.
Zdroj: https://tarateaspoon.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.