Tato bramborová pomazánka je tak akorát krémová a dokonale kořeněná. Je to vynikající volba pro předkrm servírovaný na sušenkách. Její ingredience jsou podobné jako u předchozího receptu, ovšem příprava je odlišná a věřte, že i výsledná chuť.
Ingredience:
- 1 sladká brambora
- 1 mrkev
- 1 středně velká červená cibule
- 1/2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 vrchovatá lžíce pasty tahini
- 3/4 lžičky mořské soli
- 1/4 lžičky kari prášku
- 1/4 lžičky mletého kmínu
- Špetka mletého černého pepře
- Salátová okurka a pažitka na ozdobu
- Opečený chléb k servírování
Postup:
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si pekáč s vyšším okrajem.
- Bramboru, mrkev i cibuli očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Vše vhodíme do pekáče, promícháme a pokapeme olivovým olejem.
- Dáte do předehřáté trouby a pečeme 40 minut, aby byla zelenina měkká.
- Když je zelenina upečená, necháme jí trochu vychladnout a poté ji přendáme do nádoby mixéru/robota.
- Přidáme pastu tahini, sůl, pepř, kmín, kari prášek a vše pečlivě rozmixujeme na pyré.
- Necháme vychladit asi 30 minut v lednici.
- Servírujeme na opečeném chlebu, ozdobené plátky salátové okurky a nasekanou pažitkou.
Tip: Opečený chléb si nejlépe připravíme tak, že na pánvi rozpustíme trochu čerstvého másla a chléb na něm z obou stran osmahneme dozlatova.