Shiitake restované s černým pepřem a čerstvým rozmarýnem

Shiitake restované s černým pepřem a čerstvým rozmarýnem

Tento snadný a zdravý vegetariánský recept na houby shiitake vařené s černým pepřem, balzamikovým octem a čerstvým rozmarýnem je vynikající jako příloha či skvěle funguje v kombinaci s těstovinami, na toastech či steaku.

Co budete potřebovat

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 8 snítek rozmarýnu
  • 500 g hub shiitake, nakrájených na plátky a zbavených tuhých nožiček
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • ¼ lžičky čerstvého černého pepře

Postup

  • V případě potřeby houby očistěte papírovou utěrkou.
  • Zahřejte velkou pánev na středně vysoké teplotě.
  • Když je horká, přidejte olivový olej.
  • Vložte 5 snítek rozmarýnu do olivového oleje a nechte cca 30 sekund lehce prskat.
  • Přidejte nakrájené houby a osolte.
  • Vařte cca 3-5 minut, nebo dokud houby nepustí vodu a nezačnou hnědnout.
  • Přidejte balzamikový ocet a promíchejte.
  • Přidejte černý pepř (začněte ¼ lžičkou) a ochutnejte.
  • Pokud máte rádi pikantnější, přidejte další pepř.
  • Vařte 1 minutu nebo dokud se všechen balzamikový ocet nevsákne nebo neodpaří.
  • Odstraňte snítky rozmarýnu z pánve.
  • Houby servírujte se snítkami čerstného rozmarýnu.
  • Nechte si chutnat!
Houby vařené s černým pepřem, balzamikovým octem a čerstvým rozmarýnem na talíři.
www.eatsimplefood.com

Pokud jste fanoušci asijské kuchyně, pak určitě oceníte i naše recepty na čínské polévky, které jsou jednoduché a zaberou vám málo času. Nezapomněli jsme na vás ani s oblíbenou pikantní kyselou polévkou!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.