Tento snadný a zdravý vegetariánský recept na houby shiitake vařené s černým pepřem, balzamikovým octem a čerstvým rozmarýnem je vynikající jako příloha či skvěle funguje v kombinaci s těstovinami, na toastech či steaku.
Co budete potřebovat
- 1 lžíce olivového oleje
- 8 snítek rozmarýnu
- 500 g hub shiitake, nakrájených na plátky a zbavených tuhých nožiček
- ½ lžičky soli
- 2 lžíce balzamikového octa
- ¼ lžičky čerstvého černého pepře
Postup
- V případě potřeby houby očistěte papírovou utěrkou.
- Zahřejte velkou pánev na středně vysoké teplotě.
- Když je horká, přidejte olivový olej.
- Vložte 5 snítek rozmarýnu do olivového oleje a nechte cca 30 sekund lehce prskat.
- Přidejte nakrájené houby a osolte.
- Vařte cca 3-5 minut, nebo dokud houby nepustí vodu a nezačnou hnědnout.
- Přidejte balzamikový ocet a promíchejte.
- Přidejte černý pepř (začněte ¼ lžičkou) a ochutnejte.
- Pokud máte rádi pikantnější, přidejte další pepř.
- Vařte 1 minutu nebo dokud se všechen balzamikový ocet nevsákne nebo neodpaří.
- Odstraňte snítky rozmarýnu z pánve.
- Houby servírujte se snítkami čerstného rozmarýnu.
- Nechte si chutnat!
Pokud jste fanoušci asijské kuchyně, pak určitě oceníte i naše recepty na čínské polévky, které jsou jednoduché a zaberou vám málo času. Nezapomněli jsme na vás ani s oblíbenou pikantní kyselou polévkou!