Sicilské čočkové placičky

Sicilské čočkové placičky

Tyto křupavé vegetariánské karbanátky z čočky rozhodně potěší většinu lidí bez ohledu na to, zda jsou vegetariáni nebo ne. Jedná se o typické sicilské pouliční jídlo, které si snadno připravíte i u vás doma!

INGREDIENCE

  • 200 g sušené čočky
  • 60 g strouhaného sýra Grana Padano nebo Parmigiano Reggiano
  • 1 česnek, lisovaný
  • 100 g brambor
  • 2 vejce
  • 250 g strouhanky
  • olej na smažení
  • sůl a pepř

POSTUP

  1. Čočku namočte na 2 hodiny do studené vody.
  2. Mezitím uvařte brambory, poté oloupejte slupku.
  3. Čočku slijte a vařte ve vroucí vodě asi 40 minut, dokud není krémová a měkká.
  4. Sceďte a nechte vychladnout.
  5. Vychladlou čočku přendejte spolu se sýrem, česnekem, bramborem, špetkou soli a pepře do kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka.
  6. Vhluboké pánvi rozehřejte olej na smažení.
  7. Ve střední misce rozšlehejte vejce.
  8. Vložte strouhanku do samostatné misky poblíž.
  9. Odeberte malé části těsta a vyválejte na placičky velikosti golfového míčku.
  10. Obalte je ve vejcích a poté ve strouhance.  
  11. Olej kontrolujte teploměrem – ideální teplota na smažení je kolem 170°C.
  12. Vložte placičky do oleje jednu po druhé, aniž byste pánev přeplnili.
  13. Smažte, dokud nejsou ze všech stran zlaté.
  14. Nechte okapat na papírových utěrkách.
  15. Podávejte ještě teplé.
Karbanátky z čočky servírované na talíři s čerstvými bylinkami.
www.sanpellegrino.com

Je libo další lahodné recepty na placky z čočky? Vyzkoušejte vegetariánský burger nebo karbanátek!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.