V papiňáku se nejlépe připravují polévky. Pokud máte chuť na poctivý kuřecí vývar, směle do toho.
Ingredience
- skelet nebo odřezky z kuřete
- 1 mrkev
- 1/2 celeru
- 1 větší cibule
- celerová nať
- celý pepř
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- 2l vody
Postup
- Skelet omyjte, zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kusy.
- Do hrnce nalijte 2l vody a přidejte veškeré ingredience.
- Papiňák zaklopte a vařte asi 30 minut (40 i se zahříváním).
- Po uvaření by maso mělo jít dobře od kosti. Pokud ne, vařte ještě déle.
- Polévku přeceďte, vyndejte tedy kuličkové koření, bobkový list a zeleninu.
- Zeleninu můžete nakrájet a vrátit do polévky, nebo použijte čerstvou (nutno povařit ještě 10 minut do změknutí).
- Přidejte obrané maso, dochuťte a podávejte například s nudlemi či knedlíčky.