Silný kuřecí vývar vařený v papiňáku

Silný kuřecí vývar vařený v papiňáku
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 7

V papiňáku se nejlépe připravují polévky. Pokud máte chuť na poctivý kuřecí vývar, směle do toho.

Ingredience

  • skelet nebo odřezky z kuřete
  • 1 mrkev
  • 1/2 celeru
  • 1 větší cibule
  • celerová nať
  • celý pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl
  • 2l vody

Postup

  • Skelet omyjte, zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kusy.
  • Do hrnce nalijte 2l vody a přidejte veškeré ingredience.
  • Papiňák zaklopte a vařte asi 30 minut (40 i se zahříváním).
  • Po uvaření by maso mělo jít dobře od kosti. Pokud ne, vařte ještě déle.
  • Polévku přeceďte, vyndejte tedy kuličkové koření, bobkový list a zeleninu.
  • Zeleninu můžete nakrájet a vrátit do polévky, nebo použijte čerstvou (nutno povařit ještě 10 minut do změknutí).
  • Přidejte obrané maso, dochuťte a podávejte například s nudlemi či knedlíčky.
Polévka z kuřecího masa s noky
Zdroj: bildderfrau.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.