Šípková marmeláda

Šípková marmeláda
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Šípková marmeláda nám zabere asi nejdelší čas, a to kvůli zdlouhavé přípravě samotných šípků. Výsledek ale za to jistě stojí!

Ingredience

  • 1 kg šípků
  • 500 g krupicového cukru

Postup

  • Šípky musíme zbavit vnitřku – tedy zrníček. To znamená, že každý plod rozřízneme a nožem zrníčka vydlabeme. Odřežeme také všechny stopky a zelené části.
  • Jak máme takto plody připravené, dáme je do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly plody všechny ve vodě ponořené.
  • Šípky vaříme do změknutí, ale nikoliv na kaši.
  • Nyní přidáme cukr dle chuti, může to být 500 g – nebo více i méně.
  • Opět uvedeme do varu a vaříme, až se vyvaří tekutina a marmeláda ztuhne.
  • Potom marmeládu naplníme do skleniček a uzavřeme.
  • Skleničky s marmeládou sterilujeme asi 15 minut při teplotě 85°C.
Domácí džem ze šípku.
Zdroj: eatsmarter.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.