Šípková omáčka k panence

Šípková omáčka k panence

Podávejte s grilovanou panenkou a šťouchanými brambory.

INGREDIENCE:

  • 250 g hovězího vývaru 
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 120 g šípkového džemu
  • sůl

Na panenku:

  • 800 g vepřové panenky
  • olivový olej
  • sůl
  • mletý pepř

POSTUP:

  • Z másla a mouky si udělejte jíšku, tu pak podlijte vývarem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. 
  • Nechte 10 minut převařit, přidejte džem a dosolte. 
  • Maso si umyjte, osušte a naporcujte na 4 díly. 
  • Osolte, opepřete a pokapejte olejem. 
  • Na grilu jej opečte z obou stran (z každé strany 2-3 minuty).
  • Dejte ještě dopéct do trouby nahřáté na 200 °C na 8 minut (změřte teplotu masa).
Šípková omáčka se hodí i k vepřové panence.
pinterest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.