Příprava: 20 minut
Vaření: 120 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 180 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 750 g skopové plece nebo kýty
- 100 g slaniny
- 2 lžíce nakrájené kořenové zeleniny
- cibule
- kousek kapusty
- hrst zelených fazolí
- pepř
- majoránka
- sůl
- kmín
- sladká paprika
- česnek
- 250 g brambor.
Postup receptu
- Slaninu pokrájíme na drobné kostečky, vyškvaříme, podusíme na ni nakrájenou zeleninu a cibuli a přidáme na kostky pokrájené maso
- Osolíme a dusíme nejdříve ve vlastní šťávě a pak podlité
- Když je maso poloměkké, přidáme zeleninu a koření
- Přilijeme trochu vývyru nebo vody a dusíme, až je zelenina měkká
- Hotový guláš podáváme s bramborem