Připravte si recepty na cukroví se skořicí vhodné ke kávě i na sváteční tabuli. Inspirujte se!

Vánoce, Velikonoce, narozeninové oslavy nebo jen odpolední kávy, pro všechny tyto situace se vám hodí recepty na skořicové cukroví.

Neváhejte vyzkoušet naše posbírané recepty, které pohladí vaše chuťové pohárky a vykouzlí úsměv na rtech.

Překvapte své blízké a nachystejte jim tyto skvělé pochoutky kdykoliv vás jen napadne.

Uvidíte, že jedna dávka nebude nikdy stačit, bez ohledu na to, kterou recepturu zvolíte.

Tip: Jak vyrobit skořicové cukroví na stromeček?
Tyto sladké sušenky s příchutí skořice obsahují kokosový cukr a trochu moučkového cukru. Pro zavěšení na stromek použijte nejlépe červenou a zelenou stuhu provlečenou, aby je bylo možné pověsit na stromeček. A když za nimi bliká ještě vánoční osvětlení, vypadá to opravdu nádherně.

Co potřebujeme: 3/4 hrnku pohankové mouky, 1/2 hrnku ledově vychlazeného másla nakrájeného na kostičky, 1/4 hrnku kokosového cukru, 1 lžička moučkového cukru a 2 lžičky kokosového cukru.

Jak na to: Troubu rozehřejeme na 190°. Do velké mísy přidáme všechny suroviny a důkladně zpracujeme, aby vznikla směs, která vypadá jako drobečky. Ruce máslo rozehřejí a postupným zpracováním se směs změní na hladké těsto.

To vytvarujeme do koule, dáme na pomoučenou pracovní plochu, vyválíme na 0,5 cm plát a vykrájíme sušenky různých tvarů. Pomocí brčka na každé sušence vytvoříme dírku pro závěs. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 8 minut dozlatova.

Necháme úplně vychladnout. Kdo chce, může je ozdobit polevou, ale krásné jsou i jen tak bez ničeho. Do každé sušenky provlékneme stuhu a můžeme zavěsit na vánoční stromeček.

Pravá skořice

Když se řekne skořice, každý si většinou vybaví mletou v pytlíku, kterou koupíte v běžném supermarketu. Jenže tu nejvyšší jakost na světě nabízí jedině pravá skořice ze Srí Lanky.

Má to neúžasnější aroma a nezaměnitelnou, zcela charakteristickou chuť. Je dokonale jemná, tak akorát sladká a vyvážená. Nutno podotknout, že je to dost drahá záležitost, ale ta investice rozhodně chutná za to.

Pravá skořice je typická svou světle hnědou barvou, křehkostí a jemnou chutí, která má lehký nádech citronu v kombinaci s tropickými plody.

Oproti tomu Cassia, nepravá skořice nabízená v běžných obchodech má tmavě hnědé zbarvení, je na dotyk dost tvrdá a chuť má ostrou až někdy nepříjemně štiplavou.

Mrkněte na zajímavé video, jak vlastně probíhá proces výroby cejlonské skořice.

The process of making Ceylon Cinnamon spices - Short Documentary

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.