Skořicové rolky ze sýrového těsta

Skořicové rolky ze sýrového těsta
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Skořicová buchta z Cottage a se sušenkovou texturou se snadno připraví v kuchyňském robotu. Nakonec je glazovaná a doplněná příchutí javoru a vanilky, které zvýrazní skořici a ořechy.

Co budeme potřebovat

  • 160 g Cottage
  • 80 g bílého jogurtu
  • 60 g cukru
  • 60 g másla (rozpuštěného)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 500 g mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli

Na náplň

  • 2 lžíce másla (rozpuštěného)
  • 120 g nasekaných pekanových ořechů
  • 80 g hnědého cukru
  • 2 lžičky mleté skořice

Na glazuru

  • 80 g moučkového cukru
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • V kuchyňském robotu smíchejte prvních 5 ingrediencí na těsto a zpracujte do hladka.
  • Přidejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a míchejte, dokud směs nevytvoří měkké těsto.
  • Přeneste na lehce pomoučněnou plochu a hněťte 4 – 5 krát.
  • Vyválejte obdélník a potřete ho máslem.
  • Smíchejte pekanové ořechy, hnědý cukr a skořici a posypte těsto.
  • Těsto srolujte a nakrájejte ho na 12 plátků.
  • Umístěte rolky řeznou stranou dolů do vymazaného kulatého pekáče.
  • Pečte dozlatova, 20-25 minut.
  • Smíchejte přísady na glazuru a pokapejte rolky. Podávejte teplé.
Zapékací miska plná nadýchaných skořicových rolek z čerstvého sýra.
Zdroj: orchidsandsweettea.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.