Skořicová buchta z Cottage a se sušenkovou texturou se snadno připraví v kuchyňském robotu. Nakonec je glazovaná a doplněná příchutí javoru a vanilky, které zvýrazní skořici a ořechy.
Co budeme potřebovat
- 160 g Cottage
- 80 g bílého jogurtu
- 60 g cukru
- 60 g másla (rozpuštěného)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 500 g mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
Na náplň
- 2 lžíce másla (rozpuštěného)
- 120 g nasekaných pekanových ořechů
- 80 g hnědého cukru
- 2 lžičky mleté skořice
Na glazuru
- 80 g moučkového cukru
- 3 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- V kuchyňském robotu smíchejte prvních 5 ingrediencí na těsto a zpracujte do hladka.
- Přidejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a míchejte, dokud směs nevytvoří měkké těsto.
- Přeneste na lehce pomoučněnou plochu a hněťte 4 – 5 krát.
- Vyválejte obdélník a potřete ho máslem.
- Smíchejte pekanové ořechy, hnědý cukr a skořici a posypte těsto.
- Těsto srolujte a nakrájejte ho na 12 plátků.
- Umístěte rolky řeznou stranou dolů do vymazaného kulatého pekáče.
- Pečte dozlatova, 20-25 minut.
- Smíchejte přísady na glazuru a pokapejte rolky. Podávejte teplé.