Tenhle recept na první pohled připomíná populární esíčka, jen mají jinou chuť a jsou domácí. Jsou jednoduché, rychlé a rozplývají se na jazyku. Pokud milujete skořici, určitě nezůstanete jen u jedné dávky.
Ingredience:
- 70 g čerstvého nesoleného másla
- 80 ml zlatého sirupu
- 1 polévková lžíce krupicového cukru
- 2 lžíce třtinového cukru
- 250 g samokypřící mouky
- 3 lžičky mleté skořice
- ¼ lžičky soli
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 190 stupňů a dva velké plechy vyložíme pečicím papírem.
- V malém hrnci rozpustíme máslo, zlatý sirup, cukr a na mírném ohni za stálého míchání vaříme, dokud se máslo nerozpustí.
- Do mísy prosejeme mouku, skořici, sůl a vařečkou mícháme, aby se suché suroviny promísily.
- Máslovou směs přeneseme do velké mísy a šleháme 2 až 3 minuty.
- Po menších částech zašleháme moučnou směs, aby se vše spojilo. Nakonec rukama vypracujeme hladké těsto.
- Odebíráme stejně velké kousky těsta, z kterých tvoříme kuličky a klademe je na plech. Necháme mezi nimi dostatečně velkou mezeru.
- Pomoučenou vidličkou každou kuličku zmačkneme, aby se zploštila na nízkou sušenku.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 8 minut. Sušenky jsou hotové, když získají sytě zlatou barvu.
- Hotové vyjmeme z trouby a odložíme na chvilku odpočinout. Poté přendáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.