Skořicoví šneci z kynutého těsta

Skořicoví šneci z kynutého těsta

Toto je ten nejlepší recept na kynuté skořicové rolky. Zakousněte se do nadýchaného těsta plného skořice s jemnou a krémovou polevou.

Co budeme potřebovat

  • 250 ml teplého mléka
  • 100 g krystalového cukru (+ lžíce navíc)
  • Lžíce sušeného droždí
  • 2 velká vejce
  • 90 g rozpuštěného másla
  • Lžička vanilkového extraktu
  • 560 g hladké mouky
  • Lžička mořské soli
  • Lžička mleté skořice

Na náplň

  • 220 g třtinového cukru
  • 2 ½ lžíce mleté skořice
  • 90 g změklého másla

Na polevu

  • 225 g smetanového sýra
  • 60 g změklého másla
  • 240 g moučkového cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • Špetka soli

Postup

  • Na těsto si v mikrovlnné troubě ohřejeme mléko.
  • Do mísy přidáme mléko, poté přidáme lžíci cukru a lžíci droždí.
  • Zamícháme a necháme pět minut odležet.
  • Do mísy přidáme zbytek cukru, máslo, vejce a vanilku.
  • Směs začneme hníst, tak aby nám vzniklo lepivé těsto.
  • Přidáme mouku, sůl a skořici a pokračujeme v hnětení.
  • Těsto hněteme, dokud nevznikne velká koule.
  • Těsto přeneseme na pomoučněnou plochu a rukama znovu promneme, dokud nebude hladké a pružné.
  • Vymažeme si velkou mísu máslem a těsto vložíme dovnitř.
  • Mísu přikryjeme utěrkou a dáme jí na teplé místo, aby mohlo těsto vykynout.
  • Těsto necháme kynout asi 1 hodinu, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
  • Mezitím si připravíme náplň do skořicových rolek.
  • V malé misce smícháme máslo, hnědý cukr a skořici, dokud nebude směs jednotná.
  • Vykynuté těsto si na pomoučené pracovní ploše vyválíme.
  • Pomocí stěrky pomažeme celé těsto náplní.
  • Těsto poté pevně srolujeme a nakrájí na 12 stejných šneků.
  • Zapékací mísu nebo plech s okrajem vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem.
  • Skořicové rolky do mísy vyskládáme, zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočívat, aby rolky nakynuly.
  • Mezitím předehřejeme troubu na 180 stupňů a šneky do ní vložíme.
  • Šneky pečeme 18-20 minut dozlatova.
  • Zatímco se skořicoví šneci pečou, vyšleháme smetanový sýr, máslo, moučkový cukr, vanilkový extrakt a sůl.
  • Jakmile skořicové šneky vyjmeme z trouby, ještě teplé je potřeme sýrovou polevou.
Sladcí šneci z těsta potřené pomazánkou z cukru a másla.
Zdroj: simplyhappenings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.