Škubánky

Škubánky
Příprava: 50 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Vyzkoušeným receptem jsou i bramborové škubánky, které s oblibou připravovaly už naše prababičky. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg brambor
  • 300 g polohrubá mouka
  • mák
  • cukr moučka
  • máslo

Postup

  1. Na škubánky si uvaříme oloupané brambory.
  2. Vodu částečně slijeme.
  3. Brambory rozšťoucháme na kaši.
  4. Vařečkou do nich uděláme několik děr a zasypeme moukou.
  5. Zakryjeme a necháme propařit.
  6. Pak umícháme hladkou kaši.
  7. Z kaše vykrajujeme lžící malé kousky, které pečeme buď na pánvi, nebo na plechu v troubě.
  8. Škubánky sypeme mákem smíchaným s cukrem a mastíme máslem.

Ale pokud chcete spíše slané pokrmy z brambor, zkuste oblíbené tradiční bramboráky.

Bramborové noky s cukrem a mákem.
Zdroj: bonvivani.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.