Sladká bramborová buchta s oříšky a rumem

Sladká bramborová buchta s oříšky a rumem

Toužíte po nevšedním nedělním moučníku? Pokud vás zbylo několik vařených brambor od oběda, můžete vyzkoušet tento lahodný dezert.

Ingredience:

  • 300 g brambor
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 g strouhaných lískových oříšků
  • 100 g pšeničné krupice
  • 4 vejce
  • 2 cl rumu
  • 1 čajová lžička vanilkového cukru
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva

Postup:

  1. Brambory uvařte ve slupce, nechte mírně vychladnout, oloupejte a prolisujte nebo nastrouhejte.
  2. Žloutky utřete s cukrem.
  3. Smíchejte nastrouhané brambory s krupicí, cukrem, oříšky, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a rumem.
  4. Bílky ušlehejte do podoby tuhého sněhu a nakonec je opatrně vmíchejte do předpřipraveného těsta.
  5. Vymažte plech či pekáč tukem a nalijte do něj těsto.
  6. Bramborovou buchtu pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 40 minut.
  7. Nechte vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Kousek bramborového koláče s oříšky a rumem.
zdroj: goodstuff-alpeadria.com

Ořechy můžete využít nejen v receptech na bramborovou buchtu, ale též při přípravě ořechových řezů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.