Tato pohanková kaše, která se připravuje přes noc, je sytá, zdravá a veganská a skvěle se hodí k snídani. Připravuje se z pohankové krupice, kokosového mléka, chia semínek a je slazena čerstvým ovocem.
INGREDIENCE
Na kaši:
- 1 šálek pohankové krupice
- 1/4 šálku chia semínek
- šálky neslazeného kokosového mléka
- 1 šálek vody
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1/4 lžičky skořice
- špetka soli
Na topping (vše volitelné):
- 1/2 šálku vlašských ořechů nebo jakýchkoli jiných nesolených ořechů dle vašeho výběru
- 1 a 1/2 šálku semínek granátového jablka (můžete použít jakékoli jiné čerstvé ovoce, které máte doma)
- 1/2 šálku neslazeného strouhaného kokosu
POSTUP
- V misce smícháme pohankovou krupici, chia semínka, kokosové mléko, vodu, vanilkový extrakt, skořici a sůl.
- Zakryjeme strečovou fólií a necháme přes noc uležet v lednici.
- Ráno ji dáme do hrnce a za občasného míchání vaříme 10–12 minut nebo dokud nedosáhne požadované hustoty.
- Ozdobíme ovocem, kokosem a ořechy.
- Servírujeme.