Sladká příloha s ananasem

Sladká příloha s ananasem

Tento recept na velikonoční nádivku je tak jednoduchý, že ho zvládne úplně každý. Výhodou je, že si ji klidně můžeme vyrobit s předstihem, aniž by to ohrozilo její chuť, kvalitu či konzistenci.

Ingredience:

  • 1/2 hrnku změklého čerstvého nesoleného másla
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 600 g ananasu i se šťávou (může být čerstvý i kompotovaný, záleží, co máme)
  • 12 plátků bílého chleba
  • Skořice podle chuti

Postup:

  • Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů a pekáč vymažeme máslem.
  • Plátky chleba nakrájíme na malé kostky cca 1×1 cm a dáme zatím stranou.
  • Do velké mísy dáme máslo s cukrem a šleháme zhruba 1 minutu do pěny
  • Přihodíme jedno vejce po druhém a vždy důkladně zašleháme do másla.
  • Ananas se šťávou i nakrájený chléb přidáme do mísy a mícháme, dokud se vše nepropojí.
  • Nádivku přelijeme do připraveného pekáče a povrch posypeme skořicí
  • Pečeme zhruba 50 až 60 minut dozlatova.
  • Hotovou nádivku vyjmeme z trouby a necháme cca 10 minut vychladnout.
Recept na jednoduchou a dokonale sladkou velikonoční nádivku.
Zdroj: https://www.simplywhisked.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.