Tento recept na velikonoční nádivku je tak jednoduchý, že ho zvládne úplně každý. Výhodou je, že si ji klidně můžeme vyrobit s předstihem, aniž by to ohrozilo její chuť, kvalitu či konzistenci.
Ingredience:
- 1/2 hrnku změklého čerstvého nesoleného másla
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 4 vejce
- 600 g ananasu i se šťávou (může být čerstvý i kompotovaný, záleží, co máme)
- 12 plátků bílého chleba
- Skořice podle chuti
Postup:
- Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů a pekáč vymažeme máslem.
- Plátky chleba nakrájíme na malé kostky cca 1×1 cm a dáme zatím stranou.
- Do velké mísy dáme máslo s cukrem a šleháme zhruba 1 minutu do pěny
- Přihodíme jedno vejce po druhém a vždy důkladně zašleháme do másla.
- Ananas se šťávou i nakrájený chléb přidáme do mísy a mícháme, dokud se vše nepropojí.
- Nádivku přelijeme do připraveného pekáče a povrch posypeme skořicí
- Pečeme zhruba 50 až 60 minut dozlatova.
- Hotovou nádivku vyjmeme z trouby a necháme cca 10 minut vychladnout.