Tyto koláčky s bílou čokoládou a malinami překypují sladkou chutí bílé čokolády a kyselých malin v každém soustu. Jsou perfektním způsobem, jak děti naučit snídat a naučit je mít rády zdravé potraviny.
Co budeme potřebovat
- 200 g kokosové mouky
- 30 g stévie v prášku
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3/4 lžičky soli
- 8 lžic ghí (studeného, nakrájeného na kostičky)
- 1 vejce
- 120 ml kokosového mléka
- 60 g bílých čokoládových lupínků
- 60 g čerstvých malin
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů.
- Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, máslo a sůl a promíchejte, aby se spojily, dokud směs nebude připomínat hrubou strouhanku.
- V malé misce rozšlehejte vejce a smetanu.
- Vejce a smetanu vmíchejte do máslové směsi, podle potřeby přidejte smetanu, aby těsto drželo pohromadě.
- Přidejte kousky bílé čokolády a maliny a promíchejte.
- Nejjednodušší je použít ruce.
- Maliny se rozpadnou – to je v pořádku!
- Z těsta vytvarujte dvě placky a nakrájejte je na 6 trojúhelníků.
- Umístěte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte 10-12 minut, dokud na povrchu jen lehce nezhnědnou.