Kdysi dávno běžná součást jídelníčku. Ale dnes?
Patří stále na váš jídelní seznam?
Přitom je snadná, chutná a hlavně z běžných surovin, které jsou k nalezení téměř v každé z domácností.
Vyberte si svého favorita z pěti receptů na žemlovku!
Naše recepty
Do žemlovky se většinou využívají lehce dostupné suroviny, především ovoce a další běžné kuchyňské suroviny, které se někdy i navzájem kombinují.
Velkým bonusem tohoto pokrmu je zužitkovaní pečiva, které již není čerstvé. Rohlíky, toustový chleba ani vánočku už nevyhazujte. Tímto způsobem ušetříte rodinný rozpočet a potěšíte strávníky.
Z ovocných náplní využíváme většinou jablka, švestky, meruňky, broskve ale i méně tradiční rebarbora nebo drobnější ovoce. Použít lze i mák nebo ořechy.
Povedla se žemlovka? Pokud vám chutná tento typ moučníku, určitě vyzkoušejte rýžový nákyp.
Na závěr také do komentářů napište, jak se vám recept na žemlovku podvedl a hlavně, jak chutnal.