Sladké bramborové placky a lívanečky

Sladké bramborové placky a lívanečky
Příprava: 50 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Výbornou úpravou brambor na sladko jsou různé placky nebo lívanečky. Do těsta již nepřidáváme žádné koření a málo ho solíme. Placky můžeme opékat na tuku nebo na sucho.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg brambor
  • 250 g hladká mouka
  • 3 vejce
  • dle chuti – povidla, marmeláda, strouhaná jablka
  • 125 g cukr moučka
  • sůl

Postup

  1. Brambory uvaříme ve slupce do měkka.
  2. Brambory oloupeme a na struhadle nastrouháme na jemno.
  3. Pak přidáme hladkou mouku, vejce, špetku soli a vypracujeme tužší těsto.
  4. Z těsta tvoříme placky, které smažíme na tuku na pánvi.
  5. Hotové placky mažeme dle zvyklostí buď povidly, sladkým tvarohem nebo strouhanými jablky.

Ke zdravějšímu smažení můžete vyzkoušet, jak se pracuje na pánvích s keramickým povrchem.

Do křupava vypečené bramborové lívanečky se sladkým dipem.
Zdroj: cookingforkeeps.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.