Sladké brambory zapékané s mletým masem a rýží

Sladké brambory zapékané s mletým masem a rýží
Příprava: 20 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 3

Tento zapečený pokrm z mletého hovězího masa, sladkých brambor a sýru je velmi jednoduchý na přípravu a jako bonus je skvěle vydatný, zdravý a chutná úžasně. Perfektní jídlo pro celou rodinu!

Co budete potřebovat

  • 2 střední batáty, nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • ¼ lžičky sušeného česneku
  • 2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 500 g libového mletého ​​hovězího masa
  • 1 střední žlutá cibule, nakrájená
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • ½ šálku smetany ke šlehání
  • 1 a šálku instantní rýže
  • 2 šálky strouhaného sýra čedar
  • 2 lžičky petrželky

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Oloupejte a nakrájejte batáty na 2,5 cm kostky.
  • Do zapékací mísy 23 x 33 cm vložte kousky sladkých brambor, pokapejte je olivovým olejem a posypte solí, pepřem, sušeným česnekem a rozmarýnem.
  • Zapékací mísu vložte do trouby a kostky batátů pečte 30 minut.
  • Mezitím dejte velkou pánev na středně vysoký plamen a přidejte mleté ​​hovězí maso.
  • Rozlámejte ho lžící a míchejte, dokud úplně nezhnědne. (Pokud použijete hovězí maso s vyšším obsahem tuku, před přidáním nakrájené cibule slijte přebytečný tuk).
  • K opečenému masu přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a opékejte 3–5 minut, dokud nezměkne a nezesklovatí.
  • Po 30 minutách vyjměte zapékací mísu z trouby.
  • Přidejte vývar, smetanu ke šlehání, instantní rýži a restovanou směs hovězího a cibule.
  • Dobře promíchejte a pomocí lžíce rovnoměrně nandejte směs do zapékací mísy.
  • Přikryjte alobalem a vraťte na 15 minut do trouby.
  • Po 15 minutách sejměte alobal a zapečenou směs posypte strouhaným sýrem.
  • Vraťte do trouby (odkryté) ještě asi na 10 minut.
  • Nechte pokrm odpočinout a vychladnout po dobu 10-15 minut.
  • Přidejte nasekanou petrželkou, nandejte na talíře a užijte si to!
Zapečený pokrm z mletého hovězího masa, sladkých brambor, rýže a sýru v zapékací míse.
www.garlicsaltandlime.com

Zkuste i naše recepty na hranolky ze sladkých brambor. Na klasické hranolky se už ani nepodíváte!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.