Sladké chilli mleté hovězí maso zapečené s růžičkovou kapustou

Sladké chilli mleté hovězí maso zapečené s růžičkovou kapustou

Pokud jste fanouškem rychlých a jednoduchých jídel, budete milovat tuto pánev plné mletého hovězího masa a růžičkové kapusty. Budete potřebovat pouze 4 ingredience a asi 20-25 minut!

Co budeme potřebovat

  • 500 g mletého hovězího
  • 400 g růžičkové kapusty (půlené)
  • 1 lžíce chilli oleje
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička chilli prášku
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 120 g sladké chilli omáčky

Co budeme potřebovat

  • Kapusty rozkrojte na půl.
  • Suché koření smíchejte dohromady a posypte mleté hovězí maso.
  • Rozpalte velkou pánev na středně vysokou teplotu s chilli olejem.
  • Jakmile je olej horký, vložte mleté hovězí na pánev ochucenou stranou dolů. Navrch hovězího masa nasypeme zbylou polovinu koření.
  • Vařte, dokud se maso neopeče.
  • Vařené hovězí maso dejte ke straně pánve a přidejte na pánev růžičkovou kapustu řeznou stranou dolů.
  • Vařte 6-8 minut za občasného promíchání.
  • Sundejte z plotny a smíchejte růžičkovou kapustu a mleté hovězí.
  • Navrch nakapejte sladkou chilli omáčku a promíchejte.
  • Podávejte s rýží nebo květákovou rýží, nakrájenou jarní cibulkou, opečenými sezamovými semínky.

K růžičkové kapustě upečené v troubě se výborně hodí čerstvé pečivo. To si můžete upéct ve vaší vlastní domácí pekárně! Vyberte si tu nejlepší domácí pekárnu z naší recenze.

Sladko pálivá zapečená kapustička s mletým masem na čínský způsob.
Zdroj: gastronotherapy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.