Sladké francouzské tousty

Sladké francouzské tousty

Připravte si neodolatelnou sladkou víkendou snídani, která je neuvěřitelná jednoduchá a rychlá na přípravu. Vaše rodina ji bude milovat a už nebude chtít jinou!

Ingredience

  • 6 plátků bílého toustového chleba (ne úplně čerstvého, ten má tendenci nasáknout ingredience příliš rychle do sebe, takže bude uvnitř mokrý)
  • 2 – 3 lžíce másla

Na vaječnou směs:

  • 2 velká vejce
  • ½ šálku mléka
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na macerované jahody (volitelně):

  • 250 g jahod, půlených
  • 1 polévková lžíce cukru

K servírování:

  • javorový sirup, máslo

Postup

  1. V misce rozšlehejte všechny ingredience na vaječnou směs.
  2. Rozpusťte 1 polévkovou lžíci másla v nepřilnavé pánvi na středním ohni.
  3. Do vaječné směsi rychle namočte plátek toustového chleba a potřete obě strany.
  4. Dejte na pánev.
  5. Opakujte s více plátky, abyste naplnili pánev, ale nepřeplňujte ji (dělejte 2 nebo 3 najednou).
  6. Pečte 2 a ½ – 3 minuty z každé strany, dokud povrch nezezlátne, a poté přendejte na servírovací talíře.
  7. Do pánve přidejte další máslo a opečte zbývající chléb.
  8. Podávejte s máslem a velkým množstvím javorového sirupu a macerovanými jahodami, pokud používáte!
  9. Ty si připravíte tak, že jahody smícháte s cukrem a necháte 20 minut odstát.
  10. Jahody změknou a vypotí se a vytvoří trochu sirupu.
  11. Užijte si to!
Opečené chleby servírované na sobě, zalité sirupem, rozpuštěným máslem a macerovanými jahodami.
www.recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.