Připravte si neodolatelnou sladkou víkendou snídani, která je neuvěřitelná jednoduchá a rychlá na přípravu. Vaše rodina ji bude milovat a už nebude chtít jinou!
Ingredience
- 6 plátků bílého toustového chleba (ne úplně čerstvého, ten má tendenci nasáknout ingredience příliš rychle do sebe, takže bude uvnitř mokrý)
- 2 – 3 lžíce másla
Na vaječnou směs:
- 2 velká vejce
- ½ šálku mléka
- 1/2 lžičky skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na macerované jahody (volitelně):
- 250 g jahod, půlených
- 1 polévková lžíce cukru
K servírování:
- javorový sirup, máslo
Postup
- V misce rozšlehejte všechny ingredience na vaječnou směs.
- Rozpusťte 1 polévkovou lžíci másla v nepřilnavé pánvi na středním ohni.
- Do vaječné směsi rychle namočte plátek toustového chleba a potřete obě strany.
- Dejte na pánev.
- Opakujte s více plátky, abyste naplnili pánev, ale nepřeplňujte ji (dělejte 2 nebo 3 najednou).
- Pečte 2 a ½ – 3 minuty z každé strany, dokud povrch nezezlátne, a poté přendejte na servírovací talíře.
- Do pánve přidejte další máslo a opečte zbývající chléb.
- Podávejte s máslem a velkým množstvím javorového sirupu a macerovanými jahodami, pokud používáte!
- Ty si připravíte tak, že jahody smícháte s cukrem a necháte 20 minut odstát.
- Jahody změknou a vypotí se a vytvoří trochu sirupu.
- Užijte si to!