Sladká hlavní jídla jsou mnohdy ideální volbou pro lehkou večeři, svačinu, ale i malý oběd. Zasytí, ukojí naši potřebu dát si něco s cukrem, a ještě jsou rychle připravená.
Ingredience:
Knedlíčky:
- 1 1/4 hrnku mouky s přídavkem kypřícího prášku (samokypřící mouka)
- 30 g nakrájeného másla
- 1/3 hrnku mléka
- 1/3 hrnku zlatého sirupu
Omáčka:
- 30 g másla
- 3/4 hrnku hnědého cukru
- 1/2 hrnku zlatého sirupu
- 1 1/2 hrnku vody
Postup:
- Mouku prosejeme do misky, přidáme máslo a zpracováváme, dokud se obě suroviny nepromísí.
- Přilijeme mléko, zlatý sirup a vypracujeme hladkou hmotu, ze které vytvarujeme stejně velké kuličky/knedlíčky.
- V hrnci zahřejeme všechny přísady na omáčku a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
- Poté snížíme teplotu a do vroucí omáčky vhodíme připravené knedlíčky.
- Zakryjeme poklicí a necháme vařit zhruba 25 minut.
- Knedlíky by měly být během vaření nafouklé a zlatavé.
- Servírujeme ještě teplé, ideálně ozdobené našlehanou smetanou a zmrzlinou.
Tip: Pokud chceme mrkev trochu oživit, přidáme ještě mandle, rozinky, pekanové ořechy a sušené ovoce podle chuti.