Úžasná vůně, lahodná chuť a jednoduchá příprava. Perníkové kuličky ze salka si zamilujete. To je přesně to, co dělá tento recept jedinečným. Uvidíte, že se k němu budete moc rádi vracet.
Ingredience:
- 1 hrnek mléčné čokolády
- 2 lžičky změklého nesoleného másla
- 1/2 hrnku slazeného kondenzovaného mléka
- 2 lžíce nadrobno nakrájeného krystalizovaného zázvoru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého nového koření
- 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/8 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 hrnku kvalitního kakaa
Postup:
- Mléčnou čokoládu dáme do velké misky vhodné do mikrovlnné trouby a dáme jí na minutu rozpustit, přičemž každých 20 sekund promícháme.
- Vyjmeme nádobu z mikrovlnky, přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí a nebude hladké.
- Vmícháme slazené kondenzované mléko, krystalizovaný zázvor, skořici, nové koření, muškátový oříšek a ¼ lžičky mletého zázvoru.
- Vypracujeme hladkou hmotu, kterou poté zakryjeme plastovým obalem a necháme asi 1 až 1 a 1/2 hodiny chladnout, aby zatuhla.
- Čokoládovou směs odebíráme lžící, tvarujeme kuličky a pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Smícháme kakao a zbývající 1/4 lžičky zázvoru v malé misce.
- Každou kuličku vyválíme v kakaové směsi, aby byly rovnoměrně potažené.
- Dáme do chladničky a necháme je tam, až do servírování.
- Když je naskládáme mezi listy voskového papíru do vzduchotěsné nádoby, vydrží nám v chladničce až po dobu 2 týdnů.