Recepty na muffiny připomínají postupem, ale i chutí naši bábovku.
Tato dobrota pochází z anglosaských zemí a oblíbená je především v USA.
Tyto malé bábovičky pečeme ve speciálních formičkách nebo košíčcích. Formu vždy naplníme do dvou třetin, moučník pečením nabyde objem. Po upečení je necháme vychladnout, a poté vyklopíme a případně dozdobíme.
Jak je nejlépe ozdobit se dozvíte na konci článku!
Naše recepty
Čím muffiny ozdobit?
- Sladkosti
Mezi další skvělé sladkosti na zdobení patří M&Ms, Jelly Beans nebo kousky větších čokoládových tyčinek.
- Vlajky a štítky
Přizpůsobte si své vlastní štítky pro speciální událost.
- Čokoládové kresby
Rozpusťte trochu čokolády. Nakreslete své obrázky přímo na kus voskového papíru a poté nechte čokoládu ztuhnout. Když čokoláda ztuhne, jemně obrázky sloupněte z voskového papíru a vtlačte je do krému na muffinech.
- Čerstvé ovoce
Použijte jakékoli ovoce, které chcete. Pro efekt používejte ovoce, které je součástí receptu, pokud připravujete muffiny s jablky a skořicí, ozdobte je plátkem jablka. Pečete citrónové? Ozdobte je plátkem citrusů!
- Ganache
Chcete-li připravit jednoduchou čokoládovou ganache, přiveďte k varu 30 ml mléka, poté jej stáhněte z plotny a přidejte 120 g čokolády. Pro mátovou příchuť, přidejte také ¼ čajové lžičky mátového extraktu. Směs míchejte, dokud se v mléce nerozpustí všechna čokoláda a nezbude vám hladká, lesklá omáčka. Nechte ji pár minut vychladnout na lince, aby zhoustla.
Vršky košíčků můžete ponořit přímo do misky s ganache, nebo je omáčkou můžete přelít.