Nemohli jsme zapomenout ani na naše veganské čtenáře. Nejen pro ně jsme připravili tento skvělý recept na veganské churros, které obsahují jen rostlinné složky. Chuť je stejně výtečná jako u originálního receptu!
Co budeme potřebovat
Na churros
- 250 ml vody
- 3 lžíce kokosového oleje
- Lžíce kokosového cukru
- ¼ lžičky soli
- 140 g kokosové mouky
- Lžička vanilkového extraktu
Na posypání
- 50 g kokosového cukru
- ½ lžičky mleté skořice
- 2 lžíce veganského másla
Na čokoládový dip
- 125 g Vego-Bio veganské hořké čokolády
- ½ lžíce kokosového oleje
Na kokosový dip
- Plechovka plnotučného kokosového mléka
- 10 gramů třtinového cukru
- 6 lžic veganského másla
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce mandlového mléka (nebo vody)
Postup
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů
- Do pánve přidáme vodu, kokosový olej, cukr a sůl
- Mícháme, dokud se kokosový olej nerozpustí a voda se nevyvaří
- Když se voda vaří, vypneme teplo a přidáme mouku
- Mícháme, dokud nezískáme těsto
- To necháme 10 minut vychladnout
- Smícháme si skořici a cukr
- Vychladlé těsto vložíme do cukrářského sáčku
- Vytvoříme 5-7 centimetrů dlouhé churros
- Vložíme je do trouby na pečícím papírem vyloženém plechu
- Pečeme je po dobu 25–35 minut a uprostřed pečení je otočíme, aby se rovnoměrně opekly
- Nakonec troubu vypneme a necháme je ještě 10 minut vyschnout
- Po upečení churros necháme vychladnout, potřeme je rozpuštěným veganským máslem a přidáme je do misky s cukrem a skořicí, aby se obalily
- Pro přípravu dipu přidáme čokoládu a kokosový olej do misky a zahříváme v 15 vteřinovým intervalech v mikrovlnné troubě, aby se čokoláda nepřipálila
- Pro přípravu kokosového dipu přidáme všechny ingredience na pánev a přivedeme je k varu
- Teplotu snížíme na nízkou a vaříme dalších 10 minut, dokud se mírně nezredukuje na polovinu a nezezlátne
- Vezmeme 3 polévkové lžíce horkého mandlového mléka nebo vody a smícháme je s kukuřičným škrobem
- Vše šleháme do hladka
- Škrob nalijeme do směsi na sporáku a šleháme, aby se ingredience spojily
- Nakonec pánev odstraníme z plotny
- Po odstranění z tepla omáčka ještě zhoustne