Milujete sladké?
Zkoušíte rádi nové chutě?
Pak určitě nesmíte zapomenout na výborné sladké dýňové recepty!
Sladkosti z dýně vás překvapí svou jednoduchostí a jejich chuť si prostě zamilujete.
Vyzkoušejte jak dýni Hokkaido, tak máslovou dýni ještě dnes a nebudete se stačit divit!
Naše recepty
Které dýně patří do kuchyně?
Tykev obecná
Je klasická malá dýně. Je ideální na vaření, pokud plánujete upéct celou dýni, naplnit ji nebo ji použít jako misku na polévku, protože pokrmu dodá ikonický vzhled.
Cukrové dýně
Cukrová dýně, známá také jako koláčové dýně nebo sladké dýně, je ideální pro koláče, protože nejsou tak vláknité a obsahují méně vody než jiné dýně. Je to její jemná sladkost, kterou jiný druh nepřekoná.
Dýně máslová
Má zvenčí světlou barvu, kulatý tvar a když je rozříznete, najdete tmavě oranžový vnitřek, který je sladký a hladký. Máslová dýně je docela všestranná. Je skvělé pro pečení v celku, pro přidání do salátů nebo zapečených pokrmů a lze je dokonale rozmixovat na krémovou dýňovou polévku.
Dýně Pepitas Hybrid
Tato dýně není pěstována pro svou dužinu. Přestože je dužina sladká a lze ji konzumovat i syrovou, Pepitas Hybrids jsou ve skutečnosti pěstovány pro semena bez slupky nebo nahá semena, což znamená, že produkují semena, která není těžké z dýně vydlabat. Pokud jste fanouškem dýňových semínek, tato dýně je skvělá pro jejich restování.
Dýně plazivá kulatá Jarrahdale
Na rozdíl od jiných dýní, kde je dužina do určité míry vláknitá, nejsou dýně plazivé vláknité vůbec, což z nich dělá neuvěřitelnou dýni na pečení.