Tyto rohlíčky jsou splněný dětský sen. Nepohrdnou však ani dospělí. Sladké pečivo ve stylu plněných rohlíčků bude výborná snídaňová volba!
Ingredience
- 250 ml mléka, teplé
- 1 lžička aktivního suchého droždí
- 50 g cukru
- 60 g másla, rozpušteného
- 1 vejce
- špetka soli
- 475 g hladké mouky
- nutella
- 1 vejce, rozšlehané na potírání
POSTUP
- Do misky nalijte teplé mléko, přidejte droždí, lžičku cukru a dobře promíchejte. Nechte droždí asi 10 minut odstát, dokud nezačne pracovat.
- Rozpuštěné máslo smíchejte s cukrem, dokud se nespojí.
- Následně přidejte vejce a pokračujte v míchání.
- Přidejte droždí, zbývající mléko, sůl a pokračujte v míchání, dokud není vše dobře promícháno.
- Postupně začněte přisypávat mouku a stále dobře míchejte. Těsto bude připravené, když se nebude lepit na ruce.
- Vzniklé těsto v misce zakryjte kuchyňskou utěrkou a nechte alespoň hodinu odpočívat na teplém místě.
- Předehřejte si troubu na 190°C.
- Na pomoučeném povrchu nakrájejte těsto na 3 stejné kusy a každý kus vytvarujte do tvaru koule. Odložené kousky mějte vždy přikryté kuchyňskou utěrkou.
- Kouli vyválejte do obdélníku o tloušťce 1/2 až 1/3 palce a nakrájejte je na 3-4 stejně velké trojúhelníkové kousky. Takto opakujte i u zbývajících kouskoů.
- Povrch každého trojúhelníčku pomažte nutellou. Takto opakujte u všech ostatních kousků.
- Následně každý pomazaný kus těsta srolujte a vytvarujte půlměsíc. Takto opakujte u všech ostatních kousků.
- Rohlíky přeneste na plech vyložený pečícím papírem a potřete je rozmixovaným vajíčkem, aby se leskly.
- Plechy s rohlíčky vložte do trouby a pečte přibližně 20 minut nebo do zlatova.
Máte doma nesnědené banány a rádi pečete? Pak jsou tyto recepty na banánové chleby přímo pro vás. Mrkněte a vyzkoušejte!