Kdo by je neměl rád?
Jsou sladké, nadýchané, vláčné a plné krému.
Dobrou roládu nemusíte kupovat v obchodě.
Ozdobte váš sváteční stůl lahůdkou, kterou snadno připravíte i doma.
Přinášíme vám nejoblíbenější recepty na piškotové rolády.
Inspirujte se!
Naše recepty
Rady a tipy profesionálů
Dbejte na to, aby trouba byla správně vyhřátá.
Roládu nepečte déle než je určeno. Po vyndání z trouby ji sundejte z plechu – delší působení tepla by zapříčinilo její popraskání.
Upečený plát těsta je třeba srolovat (alespoň napůl) ještě teplý. Pokud byste ho zavinuli až po vychladnutí, popraskal by.
Nejlepší postup je otočit roládu pečicím papírem vzhůru, stáhnout papír z těsta, otočit zase zpátky, pomalu zarolovat, nechat vychladnout, rozbalit, namazat náplní a znovu stočit do rolády.
Před servírováním piškotovou roládu pokrájejte na plátky – ideální šířka jsou 2 cm.
Na talířku ji ozdobte čerstvým ovocem, snítkou máty, kopečkem zmrzliny nebo porcí šlehačky.
Vychutnejte si domácí roládu s lahodnou kávou čajem či jiným drinkem. Pokud máte čas a chuť, můžete připravit i zdravý domácí džus.