Sladkokyselá pekingská polévka

Sladkokyselá pekingská polévka

Tato vepřová polévka je perfektní kombinací sladké a kyselé chuti. Zkuste ji a uvidíte sami!

Ingredience

  • 30 g sušených čínských hub
  • 5 stroužků česneku
  • 1 svazek jarních cibulek
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 12 šálků vývaru
  • 250 g libového vepřového masa
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 šálek bambusových výhonků
  • 1 lžíce chilli pasty – můžete přidat a nebo ubrat podle chuti
  • ½ šálku sojové omáčky
  • ½ šálku rýžového octa
  • 1 lžíce cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

  1. Houby uvaříme podle návodu, nakrájíme na tenké proužky a necháme stranou.
  2. Vývar nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme nakrájené jarní cibulky, prolisovaný česnek, cibuli a vaříme asi 20 minut.
  3. Mezitím si v pánvi rozpálíme olej a opečeme na kostičky nakrájené vepřové maso dokud nebude měkké.
  4. Do pánve přidáme zázvor, bambusové výhonky, chilli pastu, sojovou omáčku, ocet a cukr.
  5. Směs dobře promícháme a nalijeme do vývaru. Poté přidáme houby, ve vodě rozmíchaný škrob a vaříme na mírném plameni 10 minut.
  6. Za stálého míchání přidáme rozšlehaná vejce. Podáváme ozdobené jarní cibulkou.
Polévka s vepřovým masem a houbami.
zdroj: dinnerthendessert.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.