Tato vepřová polévka je perfektní kombinací sladké a kyselé chuti. Zkuste ji a uvidíte sami!
Ingredience
- 30 g sušených čínských hub
- 5 stroužků česneku
- 1 svazek jarních cibulek
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 12 šálků vývaru
- 250 g libového vepřového masa
- 1 lžíce strouhaného zázvoru
- 1 šálek bambusových výhonků
- 1 lžíce chilli pasty – můžete přidat a nebo ubrat podle chuti
- ½ šálku sojové omáčky
- ½ šálku rýžového octa
- 1 lžíce cukru
- 2 vejce
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
Postup
- Houby uvaříme podle návodu, nakrájíme na tenké proužky a necháme stranou.
- Vývar nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme nakrájené jarní cibulky, prolisovaný česnek, cibuli a vaříme asi 20 minut.
- Mezitím si v pánvi rozpálíme olej a opečeme na kostičky nakrájené vepřové maso dokud nebude měkké.
- Do pánve přidáme zázvor, bambusové výhonky, chilli pastu, sojovou omáčku, ocet a cukr.
- Směs dobře promícháme a nalijeme do vývaru. Poté přidáme houby, ve vodě rozmíchaný škrob a vaříme na mírném plameni 10 minut.
- Za stálého míchání přidáme rozšlehaná vejce. Podáváme ozdobené jarní cibulkou.