Sladký banánový bochník

Sladký banánový bochník
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 8

Tahle banánová buchta není nijak složitá na přípravu a výsledek chutná skvěle. Například pro posezení s přáteli je ideální.

Ingredience:

  • 140 g změklého másla
  • 140 g cukru krupice
  • 2 velká vejce
  • 140 g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 2 zralé banány
  • 50 g cukru moučka
  • 2 – 3 lžičky vody

Postup:

  • Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a pečící formu vyložíme pečícím papírem (ideálně dortovou).
  • Do mísy dáme změkčené máslo, smetanu, krupicový cukr a šleháme, dokud není směs načechraná a lehoučká.
  • Postupně přidáme vejce a 140 g mouky. Šleháme asi 30 sekund.
  • Poté přisypeme zbytek mouky, kypřící prášek do pečiva a přihodíme rozmačkané banány.
  • Důkladně zamícháme a přendáme do připravené pečící formy.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 45 – 50 minut, přičemž v polovině pečení pro jistotu zkontrolujeme, jestli už není buchta pečená, protože délka pečení se může lišit podle typu použité formy.
  • Vyjmeme z trouby a necháme 10 minut odpočinout. Potom vyklopíme z formy a dáme vychladnout na kuchyňskou mřížku.
  • Nakonec si ještě připravíme polevu smícháním moučkového cukru a vody. Poleva by měla být řídká, ale neroztékat se.
  • Polevu rozetřeme na vychladlý dort a ozdobíme sušenými banánovými chipsy nebo plátky čerstvého banánu.

Tip: Vynikající je také čokoládová poleva a posyp z nasekaných mandlí či čokoládových hoblinek. Dají se použít třeba recepty na čokoládové polevy na cukroví.

Brilantní banánový moučník.
Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com

Tip: K této buchtě se perfektně hodí čokoládová či citrónová poleva a jako nápoj luxusní domácí kakao.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.