Připravte si tuto delikatesu, která se stane vaším novým oblíbeným dezertem! Kombinace josty a vanilkového krému je naprosto vynikající.
Ingredience
- 300 g josty, bez stopek
- 50 g cukru krupice
- 15ml bezinkové limonády
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 ml řeckého jogurtu bez tuku
- 30 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Jostu, moučkový cukr a bezinkovou limonádu dejte do pánve na střední plamen.
- Často míchejte, dokud směs nezačne bublat (asi 5 minut).
- Mírně ztlumte plamen a 5 minut vařte.
- Uvařenou jostu nasypte do misky, rozmačkejte vidličkou a nechte vychladnout, než ji dáte do lednice.
- Mezitím ušlehejte ve velké míse jogurt, moučkový cukr a vanilku do hladka.
- Vyšlehejte smetanu, dokud nezhoustne a neudrží špičky.
- Opatrně promíchejte šlehačku s jogurtovou směsí a nepřepracujte.
- Když pyré z josty vychladne, vyjměte ho z lednice a vmíchejte do smetanové směsi tak, abyste vytvořili vlnky.
- Rozdělte do 6 sklenic a před podáváním nechte minimálně 20 minut vychladnout.
Máme pro vás i další recepty na pohár s ovocem v 5 luxusních verzích. Ochutnejte je všechny!