Sladký skořicoví šneci z kynutého těsta

Sladký skořicoví šneci z kynutého těsta

Skořice krásně provoní vaší kuchyni i odpoledne a zaručeně zlepší náladu. Nejlépe chutná s kávou a v klidně společnosti. Vyzkoušejte toto sladké pečivo a jeho chutě!

Ingredience

  • 480 ml plnotučného mléka, teplé
  • 100 g cukru
  • 30 g másla, rozpuštěného
  • 2 a 1/4 lžičky aktivního suchého droždí
  • 625 g hladké mouky, oddělený
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 2 čajové lžičky soli
  • 165 g hnědého cukru
  • 180 g másla, změkčeného
  • 2 lžíce mleté skořice

Postup

  1. Ve velké misce smíchejte teplé mléko, cukr, rozpuštěné máslo a promíchejte.
  2. Na mléčnou směs rovnoměrně nasypte droždí, promíchejte a nechte asi 10 minut sedět na teplém místě, dokud nezačne droždí pracovat.
  3. Do velké mísy dejte 500 g mouky, přidejte směs s droždím a vařečkou promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
  4. Mísu následně přikryjte kuchyňskou utěrkou nebo igelitovou fólií a nechte alespoň 1 hodinu kynout na teplém místě, dokud se těsto nezdvojnásobí.
  5. Připravte si pekáče a ty vymažte máslem. Odložte je stranou.
  6. Na náplň si v menší misce smíchejte hnědý cukr, s máslem a skořicí. Směs dobře promíchejte a poté odložte stranou.
  7. Do vykynutého těsta přidejte zbývající mouku, prášek do pečiva, sůl a vše dobře promíchejte.
  8. Těsto vyklopte na pracovní desku, dle potřeby si nechte poblíž trochu mouky.
  9. Hnětejte těsto po dobu nejméně 10 minut a podle potřeby přidávejte mouku, jen dokud se těsto nelepí ani na vaše ruce.
  10. Poté těsto vyválejte do obdélníku o tloušťce asi 1 cm.
  11. Na těsto rovnoměrně za pomoci špachtle rozprostřete skořicovou směs.
  12. Poté těsto opatrně srolujte a nakrájejte na špalíčky silné asi 6 cm. Ty pak vyskládejte do vymazaných pekáčků.
  13. Pekáčky s nepečenými skořicovými šneky opět zakryjte utěrkou a nechte odpočívat dalších 35 až 45 minut.
  14. Předehřejte si troubu na 180°C.
  15. Po uplynutí druhého kola na kynutí sejměte z pekáčků utěrky, šneky pomažte rozpuštěným máslem a dejte péct do trouby po dobu 25 až 30 minut, dokud nejsou zlatohnědé.
  16. Poté je vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Skořicoví šneci z kynutého těsta.
zdroj: lapetit.com

Pampelišky má každý rád. A co teprve pampeliškový sirup nebo čaj? Mrkněte na prozářené pampeliškové recepty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.