Slaná kynutá bábovka s oříšky

Slaná kynutá bábovka s oříšky
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 12

Máte rádi kynuté koláče a buchty ve slané podobě? Pak rozhodně ochutnejte tuto slanou kynutou ořechovou bábovku. Překvapí lahodnou chutí a jemností.

Ingredience:

  • 375 g polohrubé mouky
  • 80 g másla
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • 2 lžičky soli
  • 100 g vlašských ořechů
  • 150 g nakrájené uzené škvařené slaniny

Postup:

  • Mléko zahřejeme a v polovině rozpustíme instantní droždí.
  • Do mísy nasypeme mouku, utvoříme v ní důlek a rozbijeme do něj vejce.
  • Osolíme a promícháme spolu s polovinou ohřátého mléka bez droždí.
  • Těsto je potřeba hníst minimálně 15 minut.
  • Přidáme změklé máslo a kvásek.
  • Důkladně zpracováváme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na ruce.
  • Hotové těsto zakryjeme a odložíme na teplé místo, aby mohlo kynout.
  • V horké pánvi smícháme kousky slaniny s ořechy, necháme opéct a přidáme do těsta.
  • Bábovkovou formu vymažeme a nalijeme do ní těsto.
  • Necháme znovu kynout, aby těsto dosáhlo okrajů formy.
  • Vložíme do trouby, kterou jsme si předtím předehřáli na 200°C.
  • Pečeme zhruba 50 minut, případně o něco déle, když bude ještě těsto nedopečené ve střední části.
Buchta z kvasnic s ořechy.
Zdroj: https://www.vinsalsace.com/
Katka Horáková

Autor článku
Katka Horáková

Jmenuji se Katka a práce s texty je nejen mou profesí, ale zároveň celoživotním koníčkem. Je to má vášeň stejně jako kvalitní čokoláda. Mám ráda výzvy a baví mě hrát si se slovy tak, aby byl výsledek dokonalý a přesně podle představ klienta. Mám více než 15 let praxe. Kromě toho moc ráda vařím i peču, vymýšlím recepty a stále zkouším něco nového.

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.