Mnohdy se nám stane, že dorazíme domů o něco dřív a dostaneme chuť si něco upéct. Sladké na noc, ale není nejlepší nápad, proto není na škodu, zkusit jednoduchou, a hlavně rychlou slanou variantu. Tahle bábovka z oleje je velmi lahodná a vláčná. Určitě se k ní budete rádi vracet.
Ingredience:
- 3 listy čerstvého mangoldu
- 1 hrst půlených sušených rajčat
- 1 hrnek tvarohu
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- 3 vejce
- 5 lžic olivového oleje
- sůl podle chuti
- špetka pepře
Postup:
- Troubu si předehřejeme na 160°C a zároveň formu vymažeme olejem.
- Do jedné mísy dáme všechny suché ingredience a promícháme.
- Potom vezmeme jinou mísu, rozklepneme do ní vejce, přilijeme olej a našleháme.
- Po částech přimícháme suchou směs a dáme pozor, aby se neutvořily hrudky.
- Hotové těsto nalijeme do bábovkové formy a uhladíme.
- Necháme péct asi 50 minut, ale průběžně bábovku kontrolujeme.
- Kůrka musí být křupavá a zlatohnědá, aby nebyla uvnitř syrová.
- Propečení zkontrolujeme špejlí ve střední části.
- Po upečení vyklopíme a rovnou podáváme.
- Bábovka se dá konzumovat teplá i za studena.