Slaná tvarohová bábovka s olejem

Slaná tvarohová bábovka s olejem
Příprava: 15 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Mnohdy se nám stane, že dorazíme domů o něco dřív a dostaneme chuť si něco upéct. Sladké na noc, ale není nejlepší nápad, proto není na škodu, zkusit jednoduchou, a hlavně rychlou slanou variantu. Tahle bábovka z oleje je velmi lahodná a vláčná. Určitě se k ní budete rádi vracet.

Ingredience:

  • 3 listy čerstvého mangoldu
  • 1 hrst půlených sušených rajčat
  • 1 hrnek tvarohu
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • 3 vejce
  • 5 lžic olivového oleje
  • sůl podle chuti
  • špetka pepře

Postup:

  • Troubu si předehřejeme na 160°C a zároveň formu vymažeme olejem.
  • Do jedné mísy dáme všechny suché ingredience a promícháme.
  • Potom vezmeme jinou mísu, rozklepneme do ní vejce, přilijeme olej a našleháme.
  • Po částech přimícháme suchou směs a dáme pozor, aby se neutvořily hrudky.
  • Hotové těsto nalijeme do bábovkové formy a uhladíme.
  • Necháme péct asi 50 minut, ale průběžně bábovku kontrolujeme.
  • Kůrka musí být křupavá a zlatohnědá, aby nebyla uvnitř syrová.
  • Propečení zkontrolujeme špejlí ve střední části.
  • Po upečení vyklopíme a rovnou podáváme.
  • Bábovka se dá konzumovat teplá i za studena.
Pikantní dort s tvarohem, mangoldem a rajčaty.
Zdroj: https://www.foodand.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.