Slané buchty naplněné sýrem a cibulkou

Slané buchty naplněné sýrem a cibulkou

Buchty z chlebového těsta se směsí sýra a restované cibulky mohou být nejen nevšední večeří, ale i skvělým jídlem na výlet. Navíc chlebové pečivo nejen skvěle chutná, ale při pečení i krásně provoní váš byt.

Ingredience:

  • 500 g chlebové mouky
  • 300 ml vlažné vody
  • 120 g strouhaného sýra
  • 1 cibule nakrájená na tenké plátky
  • 1 PL a 2 čajové lžičky oleje
  • 1 a 1/2 čajové lžičky sušeného droždí
  • 1 a 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 čajová lžička sušených bylinek

Postup:

  1. Droždí rozmíchejte ve troše vlažné vody s cukrem a nechte 10 minut odpočinout.
  2. Mouku, sůl a bylinky promíchejte v míse.
  3. Přidejte kvásek, zbytek vody a jednu polévkovou lžíci oleje.
  4. Vše důkladně promíchejte a vypracujte v hladké a nelepivé těsto.
  5. Následně těsto překryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě až do okamžiku, kdy těsto zdvojnásobí svůj objem.
  6. Mezitím si na dvou čajových lžičkách olejek orestujte nakrájenou cibulku dozlatova.
  7. Po vykynutí těsto rozdělte na devět stejně velkých dílů.
  8. Z každého dílu vytvarujte placičku a do jejího středu následně vložte lžičku osmažené cibulky a trochu strouhaného sýra.
  9. Z placičky následně vytvořte malý bochánek nebo buchtičku.
  10. Buchty položte na plech vystlaný pečicím papírem a nechte ještě přibližně 30 minut kynout.
  11. V mezidobě si předehřejte troubu na 180°C.
  12. Před vložením do trouby bochánky posypejte zbývajícím sýrem.
  13. Pečte přibližně 15-20 minut.
Pečivo z chlebového těsta naplněné sýrem a cibulkou
zdroj: thebreadkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.