Buchty z chlebového těsta se směsí sýra a restované cibulky mohou být nejen nevšední večeří, ale i skvělým jídlem na výlet. Navíc chlebové pečivo nejen skvěle chutná, ale při pečení i krásně provoní váš byt.
Ingredience:
- 500 g chlebové mouky
- 300 ml vlažné vody
- 120 g strouhaného sýra
- 1 cibule nakrájená na tenké plátky
- 1 PL a 2 čajové lžičky oleje
- 1 a 1/2 čajové lžičky sušeného droždí
- 1 a 1/2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička cukru
- 1 čajová lžička sušených bylinek
Postup:
- Droždí rozmíchejte ve troše vlažné vody s cukrem a nechte 10 minut odpočinout.
- Mouku, sůl a bylinky promíchejte v míse.
- Přidejte kvásek, zbytek vody a jednu polévkovou lžíci oleje.
- Vše důkladně promíchejte a vypracujte v hladké a nelepivé těsto.
- Následně těsto překryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě až do okamžiku, kdy těsto zdvojnásobí svůj objem.
- Mezitím si na dvou čajových lžičkách olejek orestujte nakrájenou cibulku dozlatova.
- Po vykynutí těsto rozdělte na devět stejně velkých dílů.
- Z každého dílu vytvarujte placičku a do jejího středu následně vložte lžičku osmažené cibulky a trochu strouhaného sýra.
- Z placičky následně vytvořte malý bochánek nebo buchtičku.
- Buchty položte na plech vystlaný pečicím papírem a nechte ještě přibližně 30 minut kynout.
- V mezidobě si předehřejte troubu na 180°C.
- Před vložením do trouby bochánky posypejte zbývajícím sýrem.
- Pečte přibližně 15-20 minut.