Slané lívance se slaninou

Slané lívance se slaninou
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 2

Co budeme potřebovat

  1. 10 plátků slaniny
  2. 150 ml podmáslí
  3. 2 vejce
  4. 3 lžíce javorového sirupu
  5. lžička vanilkového extraktu
  6. 150 g hladké mouky
  7. 2 lžičky prášku do pečiva
  8. 1 lžička jedlé sody
  9. špetka soli
  10. 50 g rozpuštěného másla

Postup

  1. Na rozpálené pánvi si do křupava opečeme slaninu.
  2. Z každé strany jí opékáme přibližně 1 – 2 minuty.
  3. Poté jí necháme vychladnout a nakrájíme jí na malé kostičky.
  4. Ve velké míse smícháme podmáslí, vejce, javorový sirup a extrakt z vanilky.
  5. Ve druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  6. Poté smícháme mokré a suché ingredience a přidáme rozpuštěné máslo.
  7. V těstě nesmí být hrudky.
  8. Do těsta přidáme nakrájenou slaninu a promícháme.
  9. Na nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo a začneme pomalu opékat lívance.
  10. Lívance z každé strany pečeme přibližně 1 – 2 minuty.

Lívance při podávání můžeme prokládat opečenou slaninou a přelít javorovým sirupem.

Talíře plné slaninových lívanců polité javorovým sirupem.
Zdroj: sainsburysmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.