Co budeme potřebovat
- 10 plátků slaniny
- 150 ml podmáslí
- 2 vejce
- 3 lžíce javorového sirupu
- lžička vanilkového extraktu
- 150 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 50 g rozpuštěného másla
Postup
- Na rozpálené pánvi si do křupava opečeme slaninu.
- Z každé strany jí opékáme přibližně 1 – 2 minuty.
- Poté jí necháme vychladnout a nakrájíme jí na malé kostičky.
- Ve velké míse smícháme podmáslí, vejce, javorový sirup a extrakt z vanilky.
- Ve druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
- Poté smícháme mokré a suché ingredience a přidáme rozpuštěné máslo.
- V těstě nesmí být hrudky.
- Do těsta přidáme nakrájenou slaninu a promícháme.
- Na nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo a začneme pomalu opékat lívance.
- Lívance z každé strany pečeme přibližně 1 – 2 minuty.
Lívance při podávání můžeme prokládat opečenou slaninou a přelít javorovým sirupem.