Pokud máte spíše radši muffiny na slano, vyzkoušejte tento recept na špenátové muffiny.
Ingredience
- 300 g anglické slaniny nakrájené na nudličky
- 200 g mladého špenátu nebo otrhaných mladých kopřiv
- 250 g hladké mouky
- 1 lžičku soli
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 80 g zralého čedaru (nastrouhaného nahrubo)
- 2 vejce
- 75 g másla rozpuštěného a zchladlého
- 250 ml podmáslí
- pažitka – malý svazek nasekaný
Postup
- V míse smícháme mouku, sůl, kypřící prášek, jedlou sodu a většinu sýra.
- V druhé misce si prošleháme vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí. Přilijeme k suchým přísadám a krátce promícháme, jen aby se těsto smísilo.
- Přimícháme zchladlou opečenou slaninu, spařený (vymačkaný) špenát nakrájený na hrubo a pažitku najemno.
- Těsto vkládáme do formy na muffiny (jednu velkou lžíci) vyloženou čtverečkem pečícího papíru.
- Posypeme zbylým sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200°C 20 minut dozlatova, až špejli zapíchnutou do středu vytáhnete čistou.
- Po upečení můžete muffiny potřít olejem, aby se krásně leskly.
Nádivka nesmí o velikonočních svátcích chybět. Máme pro vás ty nejlepší recepty na velikonoční nádivku, kterou pohostíte celou rodinu!