Dali byste si něco dobrého, originálního a hlavně ne sladkého?
Vyzkoušejte naše recepty na slané pečivo!
Nahraďte povidla, tvaroh, mák či ořechy sýrem, zeleninou, houbami i masem.
Výsledek vás mile překvapí.
Rozmanité rohlíčky, taštičky, košíčky, záviny i buchty jsou skvělou variantou také pro rodinné oslavy a večírky s přáteli.
Naše recepty
Jednotlivé kroky přípravy můžete zhlédnout také prostřednictvím videoreceptu!
Tipy a triky na to nejlepší plněné pečivo
Plněné pečivo lze připravit z různých typů těsta. Nejčastěji se samozřejmě pro svou jednoduchost používá především těsto listové, ale stejně dobře můžete použít také těsto kynuté či bramborové. Z hlediska náplní záleží pouze na vaší fantazii. Dáváte-li přednost vegetariánským pokrmům, kombinujte různé druhy zeleniny se sýrem a rozmanitým kořením, které pokrmu dodá chuť i vůni.
Plněné pečivo lze ale samozřejmě naplnit také rozmanitými typy uzenin a masa, především mletého. Pokud potřebujte inspiraci, načerpat ji můžete zejména v italské kuchyni. Naleznete zde nejrůznější plněné focaccie, colzoni, cestini a další pochoutky, které si můžete doma připravit.