Recept na perfektní bezlepkovou večeři pro celou rodinu! Tyto slané palačinky z pohankové mouky a šťávy z červené řepy si můžete naplnit libovolnou náplní a pochutnat si tak dle libosti.
Co budete potřebovat
- 240 ml šťávy z červené řepy
- 2 vejce
- 175 g pohankové mouky
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžičky olivového oleje
- 90 ml vody
- trochu kokosového oleje na smažení
- hummus a ingredience na náplň dle vašeho výběru: avokádo, okurka, pečené plátky sladkých brambor, rukola, různá semínka a citronová šťáva
Postup
- Šťávu z červené řepy a vejce dejte do velké mísy a šlehejte, dokud se nespojí.
- Přidejte pohankovou mouku, římský kmín a sůl a společně prošlehejte.
- Pomalu přidávejte vodu a olivový olej, dokud není směs hladká.
- Směs nechte asi 15 minut odstát při pokojové teplotě, aby mírně zhoustla.
- Rozpalte pánev na středně vysokém plameni a potřete ji trochou kokosového oleje.
- Nalijte asi 60 ml těsta na pánev a krouživým pohybem pánví vytvořte tenkou palačinku.
- Smažte 1–2 minuty, dokud na povrchu palačinky postupně nevyskočí bublinky a palačinka neztratí svůj lesklý vzhled.
- Palačinku otočte pomocí stěrky a před vyjmutím z pánve smažte dalších 30 sekund.
- Opakujte se zbývajícím těstem a pokaždé přidejte trochu kokosového oleje.
- Skládejte hotové palačinky na sebe.
- Hotovou palačinku potřete zevnitř hummusem a poté přidejte ingredience dle vlastního výběru.
- Srolujte do pevné rolky nebo jednoduše přeložte palačinku napůl.
- Nechte si chutnat!
Vyzkoušejte i naše další zdravé recepty na polévky z červené řepy 5x jinak. Dali byste si krémovou, s dýní nebo raději kořeněnou s chilli? U nás najdete všechny!