Slané pohankové palačinky se šťávou z červené řepy

Slané pohankové palačinky se šťávou z červené řepy

Recept na perfektní bezlepkovou večeři pro celou rodinu! Tyto slané palačinky z pohankové mouky a šťávy z červené řepy si můžete naplnit libovolnou náplní a pochutnat si tak dle libosti.

Co budete potřebovat

  • 240 ml šťávy z červené řepy
  • 2 vejce
  • 175 g pohankové mouky
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 90 ml vody
  • trochu kokosového oleje na smažení
  • hummus a ingredience na náplň dle vašeho výběru: avokádo, okurka, pečené plátky sladkých brambor, rukola, různá semínka a citronová šťáva

Postup

  • Šťávu z červené řepy a vejce dejte do velké mísy a šlehejte, dokud se nespojí.
  • Přidejte pohankovou mouku, římský kmín a sůl a společně prošlehejte.
  • Pomalu přidávejte vodu a olivový olej, dokud není směs hladká.
  • Směs nechte asi 15 minut odstát při pokojové teplotě, aby mírně zhoustla.
  • Rozpalte pánev na středně vysokém plameni a potřete ji trochou kokosového oleje.
  • Nalijte asi 60 ml těsta na pánev a krouživým pohybem pánví vytvořte tenkou palačinku.
  • Smažte 1–2 minuty, dokud na povrchu palačinky postupně nevyskočí bublinky a palačinka neztratí svůj lesklý vzhled.
  • Palačinku otočte pomocí stěrky a před vyjmutím z pánve smažte dalších 30 sekund.
  • Opakujte se zbývajícím těstem a pokaždé přidejte trochu kokosového oleje.
  • Skládejte hotové palačinky na sebe.
  • Hotovou palačinku potřete zevnitř hummusem a poté přidejte ingredience dle vlastního výběru.
  • Srolujte do pevné rolky nebo jednoduše přeložte palačinku napůl.
  • Nechte si chutnat!
Palačinka z pohankové mouky a šťávy z červené řepy plněná hummusem a salátem na talíři s klínkem citronu.
www.redonline.co.uk

Vyzkoušejte i naše další zdravé recepty na polévky z červené řepy 5x jinak. Dali byste si krémovou, s dýní nebo raději kořeněnou s chilli? U nás najdete všechny!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.