Příprava: 40 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10
Ingredience
- 1 hrnek mléka
- máslo nebo hera 100 g
- hladké mouka 500 g
- mák na posypání. lžička cukru
- 1 vejce
- 10 g droždí
- sůl na posypání a vejce na potření.
Postup receptu
- Napřed si droždí rozmícháme ve vlažném mléku s cukrem a troškou mouky a necháme vzejít kvásek
- Potom kvásek nalijeme do zbylé mouky, přidáme si si vejce a rozpuštěný tuk a vytvoříme těsto
- Z těsta si uždibujeme kousky z kterých vválíme malé válečky, které spojujeme v kulaté preclíky
- klademe je na vymaštěný plech a než je dáme do trouby, tak je potřeme rozšlehanám vejce a posypeme hrubou solí a mákem
- Pečeme v předehřáté troubě do zlatova