Ovšem musíme zmínit i slanou obměnu vdolků s mákem, které jsou velice oblíbené.
INGREDIENCE
- 7 a ½ hrnku chlebové mouky
- 5 lžiček soli
- 2 lžičky sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 3 hrnky vody
K naplnění:
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule
- mák na posyp
- vejce na potření
POSTUP
- Do mísy si nasypeme mouku, přidáme k ní sůl, nalijeme vlažnou vodu a do ní dáme sušené droždí se lžičkou cukru.
- Poté důkladně vypracujeme hutné těsto, které necháme na teplém místě kynout alespoň hodinu.
- Následně si těsto vyválíme na placku, vykrojíme kolečka pomocí skleničky, středy vdolků zploštíme, přikryjeme utěrkou a necháme opět kynout alespoň půl hodiny.
- Cibuli si nakrájíme na kostičky a osmažíme.
- Poté vdolky potřeme rozšlehaným vejcem, do důlků dáme osmaženou cibuli a vše zasypeme mákem.
- Vdolky dáme péci na 230 °C.
- Pečeme asi 12-15 minut.