Slané vdolky s mákem

Slané vdolky s mákem

Ovšem musíme zmínit i slanou obměnu vdolků s mákem, které jsou velice oblíbené.

INGREDIENCE

  • 7 a ½ hrnku chlebové mouky
  • 5 lžiček soli
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžička cukru
  • 3 hrnky vody

K naplnění:

  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule
  • mák na posyp
  • vejce na potření

POSTUP

  • Do mísy si nasypeme mouku, přidáme k ní sůl, nalijeme vlažnou vodu a do ní dáme sušené droždí se lžičkou cukru.
  • Poté důkladně vypracujeme hutné těsto, které necháme na teplém místě kynout alespoň hodinu. 
  • Následně si těsto vyválíme na placku, vykrojíme kolečka pomocí skleničky, středy vdolků zploštíme, přikryjeme utěrkou a necháme opět kynout alespoň půl hodiny.
  • Cibuli si nakrájíme na kostičky a osmažíme.
  • Poté vdolky potřeme rozšlehaným vejcem, do důlků dáme osmaženou cibuli a vše zasypeme mákem.
  • Vdolky dáme péci na 230 °C. 
  • Pečeme asi 12-15 minut.
Recept na makové vdolky naslano.
vikilinka.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.