Příprava: 60 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 3 a 1/3 hrnku hladké mouky
- 2 kostky rostlinného tuku
- 11 lžic bílého vína
- špetka soli
- kmín
- mák a sůl na posypání.
Postup receptu
- Z mouky, tuku, vína a soli vypracujeme těsto, které necháme v chladničce nejlépe přes noc, vždy však nejméně 2 hodiny odpočinout
- Pak ho vyválíme na obdélník o síle asi 5-6 mm a vykrajujeme různé tvary
- Poklademe je na plech, potřeme pomazánkou a upečeme
- Pomazánka: 1 kelímek zakysané smetany, 15 dkg strouhaného sýra, 2 žloutky – vše vyšleháme
- Část můžeme potřít rozšlehaným vejcem a posypat solí, kmínem nebo mákem
- Můžeme připravit i malé šnečky
- Vyválené těsto potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem, paprikou, kmínem a solí nebo potřeme již připravenou náplní
- Náplň do šnečků: 1 vejce, strouhaný sýr, paprika, kmín, sůl – vše smícháme
- Pak svineme jako roládu a nakrájíme na plátky, které uložíme na plech
- Každého šnečka ozdobíme polovinou mandle nebo ořechu a upečeme