Slaninová roláda s mletým vepřovým masem a sušenými fíky

Slaninová roláda s mletým vepřovým masem a sušenými fíky

Plátky prorostlé slaniny obalené kolem směsí mletého vepřového masa, masa z klobás, sušených fíků a čerstvého tymiánu sice nejsou dvakrát nejzdravější, ale o to lépe tento pokrm chutná. Vyzkoušejte a uvidíte!

Co budete potřebovat

  • 1 lžíce řepkového oleje
  • ½ cibule, nakrájená nadrobno
  • 70 g strouhanky
  • 350g masa z klobás (jednoduše vezměte klobásu a odstraňte ji ze střívka)
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 7 sušených fíků nakrájených na 1 cm kostky
  • 3 lžíce čerstvého tymiánu, plus extra na ozdobu
  • 1 středně velké vejce, lehce rozšlehané
  • 200 g slaniny

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Na pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm cibuli, poté dejte stranou.
  • Smíchejte všechny ingredience kromě slaniny a přidejte vychladlou cibuli.
  • Zformujte do velké koule.
  • Vymažte alobal o rozměrech 30 x 40 cm.
  • Vyrovnejte na něj napříč plátky slaniny tak, aby se překrývaly a podélně je protáhněte.
  • Ponechte 5 cm alobalu volných z každé strany.
  • Nádivku vytvarujte do špalku a položte na plátky slaniny.
  • Slaninu pomocí alobalu pevně zabalte kolem špalku.
  • Zatočte oba konce alobalu, abyste vytvořili tvar bonbonu a položte balíček sšvem dolů na plech na pečení.
  • Pečte 45 minut, poté sejměte z alobalu, mírně otočte a pečte dalších 15 minut, aby byla slanina křupavá.
  • Nechte 15 minut odpočívat a ozdobte extra tymiánem.
Plátky prorostlé slaniny obalené kolem směsí mletého vepřového masa, masa z klobás, sušených fíků a čerstvého tymiánu na talíři.
www.ocado.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub, ve kterých vám poradíme, jak si vybrat tu nejlepší!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.