Slaný crumble se zeleninou a fazolemi

Slaný crumble se zeleninou a fazolemi
Příprava: 75 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4

Tento recept je ideálním způsobem, jak využít zbytky kořenové zeleniny, které se vám nashromáždily v ledničce.

Ingredience

  • 600 g máslové dýně
  • 300 g batátů
  • 250 g bílých fazolí v konzervě
  • 2 mrkve
  • 2 červené řepy
  • 1 petržel
  • 1 tuřín
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 250 ml rostlinného mléka, například ovesného
  • 40 g lahůdkového droždí
  • 1 PL dijonské hořčice
  • 1 PL olivového oleje

Na drobenku

  • 200 g slunečnicových semínek
  • 2 PL lahůdkového droždí
  • 2 PL olivového oleje
  • 1/2 čajové lžičky černého pepře
  • 1/2 čajové lžičky soli

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180 °C.
  • Máslovou dýni vložte na plech a pečte přibližně 45 minut doměkka.
  • Mezitím si připravte zbytek zeleniny.
  • Zeleninu nakrájejte na kostičky, stroužky česneku prolisujte.
  • V hrnci na mírném ohni rozehřejte lžíci olivového oleje.
  • Přidejte cibuli, česnek, batáty a kořenovou zeleninu.
  • Přikryjte pokličkou a vařte 5 minut, přičemž zeleninu pravidelně míchejte.
  • Vařte, dokud zelenina zcela nezměkne.
  •  Slunečnicová semínka opečte na suché pánvi na mírném ohni.
  • Vyjměte je z pánve a vložte do mixéru spolu s droždím, olivovým olejem, solí a pepřem.
  • Rozmixujte.
  • Upečenou dýni vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
  • Následně vydlabejte semínka a dužinu vložte do mixéru společně s fazolemi, droždím, dijonskou hořčicí a rostlinným mlékem.
  • Mixujte, dokud nezískáte hladkou omáčku.
  • Omáčku smíchejte se zeleninou a vložte ji do zapékací misky.
  • Navrch dejte drobenku ze slunečnicových semínek.
  • Pečte v troubě dalších 10 minut.
Zeleninový nákyp s fazolemi a drobenkou.
zdroj: madeinhackney.org

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.