Slaný cuketový koláč

Slaný cuketový koláč

Vyzkoušejte tento jedinečný slaný koláč s cuketou a červenou cibulkou. Cuketa dodá vašemu koláči dostatek vitaminů a minerálů.

Ingredience na těsto

  • 230 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • 3 lžíce vlažné vody
  • špetka soli

Ingredience na náplň

  • 1 menší cuketa (250 g)
  • 200 g sýra ricotta
  • 1 smetana ke šlehání 31%
  • 3 vejce
  • 1 červená cibule
  • 3 lžíce pažitky
  • sůl, pepř

Postup na těsto

  • Do mouky nasypeme špetku soli, promícháme a přidáme máslo.
  • Pokud je máslo ztuhlé z lednice, nastrouháme ho do mouky pomocí hrubé strany struhadla.
  • Přidáme vejce a rukama vše smícháme.
  • Vznikne nám drobenka, kterou pomocí lžic vlažné vody spojíme v těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice aspoň na hodinu odpočinout.
  • Těsto vytáhneme z lednice a rozválíme.
  • Vložíme do koláčové formy o průměru 27 cm, na několika místech propícháme vidličkou, aby se těsto při pečení nenafukovalo.
  • Z toho samého důvodu na něj položíme alobal, na který nasypeme jakoukoliv syrovou (nevařenou) luštěninu či rýží, kterou máme po ruce.
  • Předpékáme v troubě na 180 °C asi 10 minut.

Postup na náplň

  • Smícháme vejce se smetanou, rozšleháme.
  • Přidáme ricottu, sůl, pepř, nakrájenou pažitku a vše pořádně promícháme.
  • Cuketu a cibuli omyjeme a oboje nakrájíme na kolečka.
  • Poté co se nám těsto předpeče, vytáhneme ho, odstraníme z něj alobal se zátěží (luštěniny, rýže) a troubu nevypínáme, neboť ji vzápětí použijeme.
  • Na těsto nalijeme připravenou ricottovou náplň a následně poklademe plátky cukety a cibule.
  • Vložíme zpět do trouby a pečeme při stávajících 180 °C dalších 30 minut.
Koláč na slano s plátky cukety.
Zdroj: pillsbury.com

Pokud chcete vyzkoušet na začátku zmíněnou pizzu, navštivte naše další recepty.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.